Een foutloze ID verificatie op internet: belang & opties!

Iedereen die een eigen website, webshop of een online dienst of bedrijf begint, weet hoe belangrijk het is dat je online volkomen veilig kunt werken. Dat is niet alleen voor jou als eigenaar van de onderneming cruciaal, maar uiteraard ook voor de mensen die online bestellingen bij je plaatsen of gebruikmaken van jouw diensten. Wat er ook gebeurt: er moet op internet veilig gehandeld, verkocht en gekocht kunnen worden. Een foutloze en veilige ID verificatie is hierbij van groot belang. Als ondernemer is het aan te raden om te kiezen voor een foutloos en niet te hacken verificatiesysteem, om zo zeker te weten dat jijzelf, je collega's en je cliënten of klanten zonder tussenkomst van derden kunnen inloggen, bestellen en afrekenen binnen jouw digitale omgeving. Maar wat levert het verifiëren van ID's online nog meer op, behalve dat dit zorgt voor veilige transacties en betrouwbaar internetverkeer? En welke mogelijkheden zijn er momenteel om op internet ID's te controleren?

ID verificatie: dit zijn nog meer voordelen van het online checken van ID's

Iedereen die op internet handelt, diensten afneemt of wil inloggen in het bedrijfsportaal van hun baas, wil dit natuurlijk veilig en onbezorgd kunnen doen. Maak je voor jouw bedrijfsportaal of webwinkel gebruik van een identificatiesysteen, dan geeft dit je werknemers collega's of klanten een veilig gevoel. Ze zijn eerder geneigd om terug te keren en vaker zaken met je te doen. Naast dit veilige gevoel, dat ook goed is voor je reputatie, is het fijne van het identificeren van iemand identiteit de zekerheid dat je echt met degene te maken heeft die zich online uitgeeft voor wie hij of zij is. Je weet dus met wie je te maken hebt als je kiest voor een beveiligde inlogmethode, waarbij iemands identiteit vast kan worden gesteld.

Welke soorten en vormen identiteitsverificaties zijn er momenteel beschikbaar?

Er bestaan vandaag de dag veel methoden voor ID verificatie op internet. Nog niet zo heel lang geleden betekende 'veilig' inloggen niet veel meer dan een gebruikersnaam of e-mailadres invoeren, gevolgd door een zelfbedachte wachtwoord. Een volgende stap in het beter beveiligen van online portals, sites en internetdiensten, was de eis om een sterker wachtwoord te verzinnen, met daarin zowel letters als cijfers, een of meer getallen, en een variatie van hoofdletters en kleine letters.
De laatste jaren zijn er nieuwe methoden bij gekomen. Bekend is vooral de 2 staps verificatie. Bij deze methode om in te loggen is een password niet afdoende. Nadat de inloggen zich heeft aangemeld, krijgt hij of zij nog een speciale code die moet worden in gevoerd. Deze code komt binnen via een authenticator (een speciale app die unieke codes genereert), via de mail of via de SMS op de smartphone.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van JanusID B.V.Tags:
461 Woorden

Over ons

Een eigen business beginnen Wilt u graag een business beginnen? Best logisch, er valt namelijk tegenwoordig veel geld mee te verdienen, en u kunt verkopen waar uw eigen ziel en passie dan ook ligt. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om een business op te starten. U heeft bijvoorbeeld een startkapitaal en een businessplan nodig, zodat het opzetten en ontwikkelen van uw business voorspoedig verloopt. Vooral in deze coronatijd is hulp dus heel erg handig voor het beginnen van een eigen business. Maar een business hebben is wel heel erg spannend en passievol, u kunt verkopen wat u zelf wilt op welke manier u wilt. Voor verdere informatie over het opzetten van een business: lees snel verder!

Zoeken

Categorieën

Archief

Tags